Prirodna ljepota kože


Riblje ulje s pasjim trnom i vitaminom E. Nema gluten, laktozu i konzervanse.


TIENS Omega-3 je uravnotežena kombinacija esencijalnih Omega-3 masnih kiselina, pasjeg trna i vitamina E. Tiens Omega-3 dodatak je prehrani koji se  preporučuje kako bi se tijelo opskrbilo brojnim hranjivim tvarima potrebnim za pravilno funkcioniranje. Ova dobro izbalansirana formula omogućuje laku apsorpciju i posjeduje višestruku dobrobit.
Glavni sastojak Tiens Omega-3 je riblje ulje. To je važan i nezamjenjiv element u našoj prehrani. Masnoća morske ribe, koja živi u hladnim, dubokim vodama kao što je bakalar, sadrži visoku razinu specijalnih esencijalnih masnih kiselina (EFA), drugim riječima Omega-3 masne kiseline. Dva aktivna sastojka Omega-3 su EPA (eicosapentaenoic kiselina) i DHA (docosahexaenoic kiselina). Ljudsko tijelo ih ne može proizvesti, zato se moraju konzumirati za našu dobrobit.
EPA je neophodna za transformaciju informacija između živčanih vlakana. DHA pokazuje mnogo pozitivnih učinaka, npr. smanjuje razinu triglicerida u krvi, dok njihov manjak smanjuje razinu serotonina u mozgu i može uzrokovati slučajeve kod mentalnih i živčanih bolesti. Riblje ulje sadrži vitamine A i D, dva masno-topiva vitamina koja su dragocjena za tijelo.
Dobrobiti korištenja Omega-3 masnih kiselina su brojne i njihov pozitivan učinak na tijelo je višedimenzionalan. Provedena istraživanja su pokazala učinak Omega-3 na ljudskom tijelu i vezu kod njegova pomanjkanja u slučaju emocionalnih, hormonskih, metaboličnih, imunoloških i kardiovaskularnih oboljenja kao i kod dermatoloških problema.
Dobrobiti za kardiovaskularni sustav: Jedna od glavnih dobrobiti Omega-3 kiselina je u učinku na pravilno funkcioniranje kardiovaskularnog sustava. Nedavna istraživanja su pokazala da davanje ribljeg ulja pacijentima sa srčanim manama može spasiti 10.000 života na godinu.

Snižavanje krvnog tlaka: Analizom učinka Omega-3 kiselina na smanjenje krvnog tlaka, znanstvenici su pokazali da obogaćivanjem prehrane ovim kiselinama može doprinjeti smanjenju krvnog tlaka, posebno kod pacijenata sa krvnom hipertenzijom. Utjecaj EPA i DHA na održavanju ispravnog krvnog tlaka, ispravne koncentracije triglicerida i razine kolesterola je dokazano istraživanjem.

Održava funkciju mozga i živčanog sustava: Omega-3 kiseline poboljšavaju funkciju mozga i stimuliraju intelektualne sposobnosti. Obogaćivanje prehrane ovim kiselinama poboljšava psihičke aktivnosti i koncentraciju, može eliminirati osjećaj ljutnje, tjeskobe i depresije. Može smanjiti simptome uzrokovane smetnjama u živčanom sustavu i usporiti razvoj “staračkih” bolesti kao što je senilnost.

Dobrobiti za očuvanje vida: Istraživanja glede utjecaja Omega-3 za zdravlje očiju potvrdilo je da konzumacija masnih kiselina može imati značajnu važnost u razvoju očiju i prevenciji degeneracije mišića i mrežnice kod starosne dobi.
Protuupalno djelovanje: Omega-3 kiseline mogu spriječiti aktivnosti nekih faktora koji uzrokuju upalu i poznato je da dugoročno uzimanje dodataka prehrani može smanjiti bolove uzrokovane ovim bolestima.

Djeluje pozitivno na zdravlje kože: U skladu sa časopisom za Istraživanja o lipidima, Omega-3 masne kiseline pomažu kod sprečavanja bora i mogu usporiti proces starenja kože. Istraživanja su pokazala da Omega- 3 masne kiseline EPA mogu zaštiti kožu od štetnog učinka UV zraka. Dodaci s ovim komponentama mogu ojačati imunitet stanica kože, održavati ravnotežu lipida i štititi kožu od upalnih faktora.

RIBLJE ULJE SADRŽI VITAMINE A I D, DVA MASNO-TOPIVA VITAMINA KOJA SU DRAGOCJENA ZA TIJELO!
Vitamin A regulira rast i razvoj. Osigurava bolji vid, razvoj i regeneraciju stanica kože i sluznicu kože, sintezu vidnih pigmenata potrebnu za bolji vid za vrijeme sumraka i za bolje prepoznavanje boja. Sudjeluje u izgradnji koštanog tkiva i pomaže kod imunološkog sustava.
Vitamin D ima mnogo psiholoških funkcija. Najvažniji je njegov utjecaj na rukovođenje kalcijfosfatom i izgrađivanju kostura. Ne samo da ima utjecaj na ispravno oblikovanje kostiju kod djece i odraslih već i na gustoću i stanje zubi. Ima pozitivan učinak na mišićni i živčani sustav.
Pasji trn raste većinom u Europi i Aziji, mnogo je stariji od ginko drveta i jedan je od najstarijih biljaka na Zemlji, razvijajući se 200 milijuna godina. Plod pasjeg trna obiluje hranjivim tvarima i ima nutritivnu kombinaciju koja povećava njegovu ljekovitu sposobnost. Sadrži visoku razinu antioksidansa kao što su vitamin C, vitamin E, flavonoidi i karotenoidi.

Ulje iz ploda je prepuno posebnim esencijalnim masnim kiselinama, osobito alfa-linoleinskom kiselinom i palmitoleic kiselinom, kojih, ako se nađu u drugim biljkama, ima u vrlo malim količinama.

  • Jača imunuloški sustav i podržava zdrav krvožilni sustav
  • Prepun esencijalnim kiselinama, osobito palmitoleic kiselinom, koja je sastavni dio kože
  • Ima bioaktivne supstance i proteine koji imaju značajnu ulogu u zacjeljivanju i pomlađivanju
  • Unapređuje zdravlje kože i kose
  • Podržava zdrav rad probavnog sustava
  • Ima protuupalne karakteristike

Vitamin E smatra se najboljim biološkim antioksidansom. To je masno-topiv vitamin antioksidans, koji pomaže neutralizirati slobodne radikale u našem tijelu. Posebno važan kod zaštite membrana stanica kao i kod održavanja kože, srca, cirkulacije, živaca, mišića i crvenih krvnih stanica zdravim. Sudjeluje u isporučivanju hranjivih tvari u tjelesne stanice. Jača „zidove“ krvnih žila i čuva krvne stanice od raspadanja. Podržava imunuloški sustav i pokazuje protuupalne karakteristike. Usporava starenje tijela.