Prirodna ljepota kože


Mršavljenje


Kineska terapija mršavljenja

Kineska tradicionalna medicina se razlikuje od zapadne. Tako je i pristup mršavljenju drugačiji. Različita djelovanja, ali i i pristup i pogled na rješavanje problema narušenog čovjekovog zdravlja po Tradicionalnoj kineskoj medicini i zapadnoj, vidna su u svim segmentima, pa tako i kod problema pretilosti.

Uzroci za pretilost su različiti: nezdrav način života, los uticaj okoline / brz tempo života; brza hrana; premalo tjelesnih aktivnosti; premalo odmora, stresan način života problemi hormona ali Tradiconalna kineska medicina prilazi rješenju na svim nivoima: staničnom, energetskom, emocionalnom, psihičkom. Očišćene stanice organizma lakše i brze ce prenijeti informacije zdravlja. Svaki atom organizma primaće iz prehrane / ma kakva da jeste u sadašnje vrijeme/ i ono malo hranjivih, potrebnih tvari za rast i razvoj.

Brzo jedemo. Hrana je nesažvakana. Želudac ju ne stigne obraditi. Nasa crijeva prekrivena otpadom, fekalnim kamenom crijeva nose 80% odgovornosti za imunitet i sve se polako rusi. Imamo organizam koji je potrebno oporavljati. Od bore do bolesti , možda i ne primijetimo duljinu puta;ali ju upoznamo kada nam trebaju hitne korekcije!

Organizam čistimo, dovodimo u ravnotežu, ali i korigiramo tjelesnu težinu:


Dvostruka celuloza je prvi element u ovoj terapiji. Zadovoljava dnevnu potrebu našeg organizma za dijetetskim vlaknima. Pomaže čišćenju nabora debelog crijeva od fekalnog kamena. Oslobađa resice tankog crijeva-te time omogućava prijem hranjivih tvari iz hrane i bolju apsorpciju. Time se i smanjuje potreba za hranom, naročito ona "lažna". Već nakon nekoliko dana osobe osjete da se nešto zbiva. Da ne moraju jesti više kao prije. Ne osjećaju glad. Takva su iskustva kod pravilne primjene celuloze(najmanje 2l.vode popiti). Ona vrši grubo čišćenje crijeva.

Nakon celuloze dolazi čaj za mršavljenje. Koji je sljedeća etapa u procesu mršavljenja. Ovo je finije čišćenje organizma i lipida.

U završnici koristi se Hitozan, koji je najbolji preparat za čišćenje organizma na staničnom nivou.

Tablete i prah korigiraju tjelesnu težinu. Ali su i velika pomoć za regeneriranje strukture bubreznih kanala; kod problema koze velika pomoć. Pomažu balansiranju vode i soli u organizmu. Preporučuje se svima sa simptomima klimakterija.

Spirulina; kao zamjena za neki od obroka. Kako djeluje?: popunjava krv i zadovoljava potrebu za svim hranjivim tvarima. Kome se preporučuje djeci; starijima, sportašima. Naročito jer se usvajaju bjelančevine iz ove divlje Tiens Spiruline! Lose usvajanje bjelančevina vidi se na ovješenoj kozi. Naročito na sportašima koji, kada naglo prestanu trenirati, imaju problem "ispuhivanja" organizma. To je pokazatelj neiskorištenih bjelančevina. Naročito preporuka jesti piletinu koja je nezrelo meso. Naročito bijelo, prsa. Preporuka sportašima: divlja Spirulina Tiens, jedan od kvalitetnih dodataka vašoj prehrani.


Svi ovi preparati u sebi sadrže više komponenti u omjeru prema tradicionalnoj kineskoj medicini radi ravnoteže elemenata i energije.